цветно

Защо губим форма по празниците

Снимка: mohamed_hassan / Pixabay.com

Празниците са нещо чудесно, но са свързани с толкова много усложнения, що се отнася до спазването на режим и програма, че много хора просто теглят чертата, зарязват всичко и си казват "От януари започвам на чисто…". А този момент понякога изобщо не идва.

Има добра новина обаче. Не е нужно да се отказваш от удоволствията и вкусотиите по празниците напълно, но не е нужно и изцяло да зарязваш постигнатото до момента, оставяйки режима и програмата си на заден план.

В тази статия ще споделя с теб 8 от най-честите извинения за нарушаване на режима по време на празниците, които съм чувал, както и техните прости, но много ефективни решения, с чиято помощта да запазиш контрола в свои ръце!

1. "Изкушенията са навсякъде и не мога да избягам от тях"

Така е, изкушенията ни обграждат от всички страни, но това не е само по празниците. Замисли се – в модерния свят ти си обкръжен от тях постоянно, освен ако не живееш в колиба в гората, без ток и интернет. През декември не е по-различно.

Със спазването на режим и преследването на определена цел ти трябва да съумееш да изградиш и силни физически, емоционални и социални стратегии, които да използваш като щит срещу изкушенията, за да можеш да се съсредоточиш върху важните неща.

В следващите точки от тази статия ще намериш много такива стратегии, така че сега е добър момент да започнеш!

Снимка: TerriC / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня