Защо първо трябва да се оженим, а чак след това да се влюбваме?

  • Сподели:
Защо първо трябва да се оженим, а чак след това да се влюбваме?

Не губим ли твърде много време в запознанства и разочарования? И искате ли наистина да имате семейство? Тогава какво чакате - отивайте към олтара. А любовта? Оставете я за след това.

Защо? Запознанства, срещи, отношения, разочарования - това не е ли пътя към раздялата? Твърде много хора в наши дни имат връзки от по две, три даже пет и повече години, а после просто се разделят.

Ако и вие решите да губите твърде много време в такива отношения, то вие сте обречени на раздяла. И не, не става въпрос да вдигнете сватба след първата среща.

Но защо постоянно си намираме причини да НЕ се оженим? Заслужава ли си тогава да прекарваме години в "чистилището на отношенията", съжителствайки с тези, в които не сме сигурни?

Ако искаме да имаме щастливи отношения, то тогава сме длъжни да се примирим с определени обстоятелства. Така че спрете с всики тези глупости и направете тази сватба сега!

Ако все още не сте попадали в ситуация, в която да ви е яд на това, че сте отказали от един истински приятен партньор, в който вие сте намерили някакъв кусур, но след това, на свой ред той/тя намира човек, който "не забелязва" този недостатък и... сега те са безпределно щастливи, то този момент предстои. Ако вие търсите недостатъци във всеки, то вие сами ограничавате своя избор.

От друга страна, този избор се ограничава от социалните мрежи и онлайн запознанствата. Ако знаете, че наоколо има толкова много потенциални кандидати за вашето сърце, то защо да се примирявате с някакви си недостатъци в един човек? А всъщност точно това трябва да направим - да се примирим с недостатъците на избрания човек. Това е истинска връзка.

Вариантите са два: дали да встъпите в брак сега и да започнете да създавате семейство, нов живот, отношения, своя приказка (без да мислите за развод и други лоши варианти) или да продължавате безсмислено да се срещате или съжителствате с някой и в крайна сметка да останете без любов и без семейство.

Истината е, че бракът изисква сериозни компромиси. Само любовта не е достатъчна. В брака трабва да сте партньори, приятели, да си имате доверие...Ако вие можете да поемете своите отговорности, това е голям плюс във връзката ви. Повече отколкото ако обичате, но не можете да се справите с всички компоненти на брака.

Ако искате наречето го брак по сметка. Вие двамата искате семейство - вие го планирате. Двустранно. Вие изначално имате някакви очаквания. А след като имате общи желания и цели, то защо да не можете да изградите и любовта, която ще се основава не само на реализацията на вашите общи цели.

Само си представете колко по-приятно би било да се наслаждавате на цялото очарование на периода на влюбването и любовта, докато вече сте женени и не е нужно да се притеснявате как ще свърши това...