Златото - кой трябва да го носи, кого (не)обича, мистика и интересни факти

  • Сподели:
Златото - кой трябва да го носи, кого (не)обича, мистика и интересни факти

Затото е един от най-стабилните в астрално отношение метали. Металите са безлики, но златото има характер и може да го проявява в съответствие с космическата програма.

Добре е да носят злато хора с мощен наследствен потенциал, с мощна генетика, с благородна кръв, хора, които работят за благото на своята родина, потомствените музиканти, художници, учени, интелигенцията. Важно е в рода им да няма луди и алкохолици. Духът на предците им ще подкрепя тези хора чрез златото.

Кого обича златото?

Златото обича хора с вече оформено съзнание, преди всичко хора, направили своя избор. Човека, осъзнал своя избор, златото ще насочва, ще концентрира неговата воля, ще го защитава, укрепва и подкрепя по избрания от него път.

Златото е в състояние да превърне живота на такива хора в празник. Златото превръща живота в творчески процес с много открития и находки, с много любов и щедрост. Чрез него тече огромна енергия.

На направилите избор в посока на Светлината, златото носи не само сила и здраве, то носи преди всичко кристално ясно съзнание, усещане за светлина във всички явления и предмети. Златото подпомага астралното зрение. Ако човек се научи да работи със златото, може да види цветната аура.

Пробуди ли се в човека духът, пробуди ли се самосъзнанието, златото му става необходимо. Някои имат нужда да го носят постоянно, други само понякога влизат в контакт с него. Със сигурност обаче е вярно това, че за да се носи злато, трябва да бъдеш алтруист, независимо от зодиакалния си знак.

А кого златото не обича?

Златото се отнася зле към алчните хора. То може да им пречи, и ще се стреми да си отиде от тях чрез загуба или кражба. Златото може да позволи да бъде откраднато от стиснат човек. Но ако златото може да изтърпи скръндзите, то изобщо не понася безделниците, хората, безцелно пропиляващи живота си.

Не понася и хората, които живеят на чужд гръб. Златото, най-общо казано, не обича хората, които не са направили своя избор между силите на Доброто и Светлината и силите на Мрака и Злото. На тези хора златото пречи много силно

Например манипулатора и продажния маг златото ще тласка да продължават да вървят по пътя на греха. От хората, които не са направили своя избор, златото може и да избяга, но на злодея то ще помага, стеснявайки пътя му, локализирайки неговите прояви.

Златото ще осветява този тесен път, спомагайки по този начин за натрупването и съзряването на черната му карма, ускорявайки по този начин разплатата. Златото стеснява кръга на проявите на негодника, осветявайки го в този кръг по такъв начин, че всички да видят: ето го този, алчен рицар, седящ върху злато. Златото дава сили и здраве на тъмните хора, но само за известно време, докато не узрее кармата им.

Алхимия и мистика

Алхимиците в древността смятали златото за цар на металите. Причината е в неговото природно благородство - то има непроменящ се блестящ вид и издържа на въздействието на повечето реагенти. Химическата устойчивост на златото е станала причина чрез позлатяване да бъдат защитавани другите метали от корозия.

Но има и две "но" - златото е много рядък метал на Земята и при това е много мек. Затова в ювелирните изделия използват например злато 14 карата, което всъщност означава, че става дума за сплав, в която златото е само 58,3%.

За духовни и лечебни цели е необходимо или абсолютно чисто злато или негова сплав с някои метали, но без никакви други примеси. В това отношение много добра сплав е злато и индий, който има ниска темрпература на топене.

Най-добрата златна сплав е с 16 до 20% индий. Отначало се разтопява металът с по-висока температура на топене, а след това в него се добавя металът с по-ниска температура на топене.

За носене и като лечебно средство е необходимо чисто злато или негова сплав с платина (8-12% платина). Такава сплав осъществява дори психокорекция.

С помощта на злато екстрасенсът може да направи възстановяване на артериално-съдовата система и изтощената енергетика на организма като цяло. За това е необходимо чисто злато или негова сплав с цирконий (3-4% цирконий), а още по-добре сплав с итрий (3% итрий).

Има и друга добра сплав за екстрасензорна работа. Това е бялото злато: 20% сребро, 5% никел, 3% цирконий, а останалото е злато. Тази сплав може и да се носи, но за духовни цели не е подходяща. За духовни цели най-добрата сплав е злато с 3% цирконий.

Изчистване и почивка

Златото трябва да се чисти в 3-ия ден след новолунието, а да му се дава почивка - на 19-ия лунен ден. А как трябва да почива златото?

Трябва да се постави изделието във вода и същия ден в хладилник, така че то да замръзне заедно с водата. След това да се извади от хладилника и да се остави да се отпусне. Целият процес трябва да продължи едно денонощие - 16 часа в камерата, останалото време - за размразяване.

Златото и среброто трябва да се чистят само в случай, че вие лекувате чрез тях и те могат да натрупат, да запишат някаква негативна информация.

Златото чистят отначало над огън, като го държат с пинсета. Правят се 108 кръга обратно на часовниковата стрелка над огъня. Идеалният вариант е да се използва жарава от дървени въглища, но може и над газова горелка, и над свещи.

Свещите трябва да бъдат не по-малко от 8, поставени на малко разстояние една от друга, така че аурата на техния пламък да се слива. Кръговете се правят най-малко на 15 см над огъня. Именно на такава височина е необходимата аура. А след това златното изделие се замразява за 12-20 часа.

Купуваме, наследяваме или получаваме подарък?

Изобщо златото трябва да се предава по наследство. Ако златото е завещано, то трябва да бъде свалено от починалия не по-късно от третия ден след смъртта и естествено преди погребението.

Да се погребва човек със злато е лошо. Лошо е и за него, и за близките му. Оставените в наследство вещи е необходимо временно да бъдат прибрани до 40-ия ден след смъртта. След 40-ия ден вече може да започнете по малко да опитомявате полученото в наследство злато.

Златото се включва много бавно в живота на човека. Подареното злато прави това много по-бързо. Откраднатото и получено по нечестен път злато носи големи нещастия.

Ако златото е придобито чрез кръв, свалено е от убит или извадено от гроб, то започва да действа в дома като мина със забавено действие, носейки на семейството ужасни беди.

Интересни факти

Златото е химичен елемент, мек, ковък метал, с яркожълт цвят с относително тегло 19.32. Номерът му в периодичната система на елементите е Z = 79 и се отбелязва с Au. Има един устойчив изотоп с атомно тегло 197. Известни са 18 радиоактивни изотопа на златото с атомни тегла от 190 до 203. В чист вид се среща рядко, има точка на топене 1063 °С и точка на кипене 2970 °С.

Чистото злато е светложълто, блестящо, меко и пластично. Може да се драска с нокът. Поради голямата си пластичност може да се изтегля на много тънка жичка или фолио. Един грам злато се изтегля на жичка, дълга 3 km. Златното фолио може да е дебело 0,0001 mm. Това фолио пропуска светлина със зеленикав цвят.

Златото има няколко основни качества, които го правят полезно за човечеството през вековете. Златото е добър електро- и топлопроводник, има ниска химическа активност, не взаимодейства с вода, киселини и основи, не се окислява. Химичният му символ Au е съкращение от латинската дума за злато Aurum, което, буквално преведено, означава "светла зора".

Произходът на името gold идва от старата английска дума geolo - жълт. Предполага се, че руското название золото и българското злато произлизат от латинската дума sol — слънце. Като доказателство се изтъква фактът, че в древния Египет за означаване на Слънцето и на златото са използвали един и същ йероглиф.

• Река Амур всяка година изхвърля в Татарския пролив над 8 тона злато, което надвишава годишния добив на редица златодобивни страни.

• Вулканът Етна на остров Сицилия всяка година изхвърля в атмосферата заедно с пепелта 2,5 кг злато във вид на много миниатюрни частици.

• В световния океан би трябвало да има около 27 млн.тона от жълтия метал.

Източник: margaritta.net

Златото - кой трябва да го носи, кого (не)обича, мистика и интересни факти

Снимка: Mian Shahzad Raza / Pixabay.com