Зодия Стрелец - един добронамерен "клоун"

  • Сподели:
Зодия Стрелец - един добронамерен "клоун"

Стрелците са прями хора, те трудно крият емоциите, обикновено носят сърцето си на длан и веднага можеш да разбереш какво им е. Помагат на приятели и познати с удоволствие. При тях няма дълбоко скрити слоеве, заключен душевен свят, който да преоткриваш с години. Те са искрени и открити хора - толкова искрени, че чак понякога недипломатични.

Ако искате да научите истината за себе си - попитайте някой Стрелец (или Скорпион), но само ако ви стиска. Те са безпощадно откровени. Да, знам, че гаджето ви е казал, че не харесва жени с големи гърди и вашите са напълно по вкуса му. Стрелецът обаче ще ви каже, че тези на гаджето ви със сигурност са по-големи от вашите. И докато повечето ви приятелки ви успокояват, че сте апетитно закръглена, Стрелец ще ви заведе в магазин за дрехи за хора с наднормено тегло и радостно ще ви обясни как там има страхотни неща за дебели.

При това отново точно толкова ще се стъписа като види вашето сконфузване на лицето ви. Той/тя всъщност не е искал да ви нарани (напълно вярно!), но понеже каквото му е на сърцето, това му е и на устата… Казах ви, че не са дипломатични… Но понеже са добронамерени, ще се напънат да изгладят нещата… Ей, сега вече си намерете тапите за уши или си намерете бронежилетка. Горките Стрелци не могат да не бъдат добронамерени и да се опитат да оправят кашата, но в същото време не могат и да не бъдат искрени и недипломатични…

Няма да ви разказвам докъде могат да стигнат - вече ви се е случвало. Без никакво съмнение. Всъщност хората ги харесват много именно защото са добронамерени. Ако се чудите къде са Стрелците - търсете ги в центъра на компанията - те обичат да се забавляват и да са в центъра на шумотевицата, дори и самите те понякога (много рядко) да са мълчаливи.

Хората ценят тяхната, понякога леко болезнена, искреност. Защото Скорпион е също толкова откровен и искрен, но той няма дори да опита да поправи недипломатичността си - той счита, че ако не можете да приемете истината, проблемът си е изцяло ваш. Докато Стрелецът хапе неволно и му личи отвсякъде - как да не му прости човек.

Някъде бях чел, че Стрелец приема живота като един шарен цирк, в който той е един клоун с огромна усмивка, смешна шапка и звънчета по крачолите на панаталона си на розово-сини точки. Май не може да има по-точно сравнение…

Стрелците са умни и симпатични хора, с лек характер (макар и понякога емоционално избухливи в сериозна степен), които гледат на живота от светлата му страна. Опитват се да се пързалят по повърхността на нещата и проблемите, без да се заравят много в тях. Да, това понякога ги прави лековати и несериозни. Ако трябва да сме по тяхному честни - направо повърхностни, но това в никакъв случай не ги превръща в хора, които не могат да се справят с живота си или пък не знаят какво искат от него.

Обичат много пътуванията, екскурзиите, планината и морето. Обичат флирта, закачките, шумните компании. Изключително много са привлечени от блясъка. Дори когато знаят, че няма да се чувстват добре в някоя среда на богаташи и сноби, трудно ще устоят на изкушението да се докоснат до блясъка, известността и славата. Е, никой не е идеален…

Мъжът Стрелец е флиртаджия, който спокойно може да се конкурира със сваляча Скорпион. Разликата е само в това, че не използва непозволени средства и е напълно откровен. Със Стрелец винаги ще знаете, че ви харесва в леглото, но няма намерение да се жени за вас. Спомнете си, че ви е казал любовница, а не съпруга. Връзките за три дни са нещо чудесно и ободряващо, според неговата натура и по никакъв начин не се чувства неловко ако има две-три такива седмично и по едно и също време.

Около него е интересно и ако не искате след три дни да ви е забравил, пригответе се да сте му интересна и вие. Как се прави ли - тичате след него из планината, карате колело, ловите риба, смеете се на вицовете му (Стрелец не може да разказва вицове), разсмивате го, носите му кафе в леглото, давате му да пие шампанско от пъпа ви и каквото друго щуро ви хрумне…

Оставете го обаче да ходи сам на футболните мачове с приятелите му, да се закача с колежките в службата - нищо страшно няма да се случи - вие знаете, как да му се харесате. Ако обаче му отнемете свободата и му висите на врата всяка негова свободна минута - сте го загубили forever. Всички мъже имат нужда от свободно време за себе си - не свободно от офиса, свободно от вас - за техните си мъжки занимания. За Стрелец това е с 10% по-важно от всички останали.

И ако се превърнете в неговата мечта, някой ден той ще се събуди и ще ви каже, че не е срещал някого, с когото да му е толкова добре. Няма начин той да стане вашата мечта - ако го искате, вие ще сте неговата - решавайте.

Когато обаче ви каже горното, е вашият зведен миг, кажете му, ей така съвсем повърхностно и между другото, че сватбените купони могат да са голяма веселба, ако ги направиш интересно и нестандартно (примерно под водата или на яхта в открито море само по бански), че от известно време се чудите какво ли е да гледаш малки дечица да припкат наоколо и да ги водиш на екскурзия или на риба заедно със себе си.

Или пък колко гот ще е да ги направите под открито небе в някоя лятна нощ в планината или на плажа… Ей, така - съвсем като забавен експеримент…

Не е нужно да ми благодарите за съветите, ще си оставя банковата сметка в края на текста…

Момичето Стрелец е едно мило добродушно създание, което съвсем невинно ще ви отговори на вашето пламенно обяснение в любов нещо, в стил "Я, колко си рошав!" и докато вие се чудите това пък какво означава тя ще ви каже, че не обича контета и сте си съвсем лика-прилика. Това вече звучи по-добре, нали?

Пригответе се да свиквате с чудатостите й, с емоционалните избухвания

Подобно на мъжете Стрелци, и жените от тази зодия са по-добри любовници, отколкото любими. Започват лесно връзките си и също толкова лесно могат да ги приключат. Обичат независимостта си, случайните хрумвания, флирта, спонтанните идеи за екскурзии или пътувания. Не бива да ограничавате това момиче - делничното го убива. Стрелецът не може да е сив, още по-малко, когато е момиче.

Противно на всички очаквания се твърди, че момичето Стрелец се превръщало в чудесна съпруга, която продължавала да си е шантава и не съвсем винаги да готви вкусно, но пък за сметка на това децата й ще имат още една дружка за луди игри, включително за начинания като "да оцветим с боички бялата пижама на тате" или да рисуваме по стените в хола… Какво пък… Животът е шарен… Жената Стрелец си остава момиче до доста напреднала възраст. И е красива до дълбоки старини… Замислете се…

Този път нищо директно не казах за секса със Стрелец. Ами нямам представа - но пък вие опитайте - всички, които са го направили, никак не съжаляват… 

Източник: yovko.net