дизайн

Кръгли легла за сладки сънища

Живеем във време, когато и архитектите, и интериорните дизайнери се надпреварват да създават уникални, но и удобни мебели, които да са по-вкуса и на най-претенциозния клиент. Обзавеждането на стаите става все по-семпло и минималистично. Избягват се твърде многото мебели, набляга се на изчистения стил, който създава уют и топлина в дома.

Едно от най-личните и интимни места във всеки дом безспорно е спалнята. Това е мястото в дома, в което прекарваме голяма част от живота си, затова е желателно нейното обзавеждане да бъде добре обмислено и планирано - разположението на мебелите, големината им, цветовото решение. Все критерии, които понякога са взаимно изключващи се и правещи изборът на спалня трудна мисия.

През последните години голяма популярност добиха кръглите легла, разположени в средата на стаята и предразполагащи към сладки сънища и пълноценна отмора. Дълго време се е смятало, че кръглите легла са символ на лукс, изисканост и стил, а хората които им се радват са кралски особи, звезди и музикални икони. Все повече луксозни хотели и частни имоти предлагат нестандартните кръгли легла.

Погледнете снимките отдолу и се замислете не е ли време да смените спалнята :)

Снимки: Decoist.com; Architecturendesign.net

Cъбития

Мисъл на деня