дизайн

Модерен мъжки апартамент във Варна

Tози модерен апартамент, проектиран от Adoro Design, е собственост на млад мъж, който често пътува извън град. Жилището, което се намира в нова сграда във Варна, разполага с дневна с кухня, две спални (едната, от които изпълнява роля на кабинет и стая за гости), антре, голяма баня и тоалетна.

Придържайки се към изкискванията на клиента, който харесва сивото и златистото, Adoro Design добавят към белите стени и сиви елементи, създавайки съвременен, функционален, просторен и светъл апартамент, в който не липсва и домашният уют.

Да видим!

Снимки: Александър Лазаров за Adoro Design

Интериор на дневната и кухнята

В дневната интересни елементи са: осветлението на тавана - комбинация от елементи от гипсокартон, прахово боядисан алуминий и светещия таван. Ролята на тези елементи, освен декоративна, е и да осигурят равномерна осветеност с много възможни комбинации и с други осветителни тела, според нуждата от осветление или постигане на необходимата атмосфера.

Adoro Design са заложили на естествената каменна облицовка, която носи уют в основното помещение на апартамента

Интериорен дизайн на спалнята

Най-впечатляващото в нестандартна спалнята е леглото, което е много голямо и с обли форми. За разлика от всички останали спални, които Adoro Design са проектирали, в тази е заложено на високия гардероб - такъв има и в съседната стая.

Шкафът е нисък и разположен под прозореца, по този начин дизайнерите на Adoro Design изпълняват и още едно изискване на клиента - спалнята да е различна от останалите помещения, много изчистена, светла и просторна.

И тук осветлението е проектирано така, че да създава различна атмосфера

Проект на гостна-кабинет

Стаята за гости и работен кабинет също е с неправилна форма, проектирана така, за да се усвои пространството по най-добрия начин. Дизайнът на стаята е в съзвучие с дневната.

Интересен елемент е леглото, което може да се използва и като диван, а в случай на нужда се трансформира в по-голямо легло.

Към тази стая е имало и голяма баня, която по желание на клиента става тоалетна, в чиято нова стена се вгражда мивката по такъв начин, че да не пречи при влизане във вече по-малкото помещение.

Допълнителното пространство, което се отворя след трансформацията на банята, е използвано, за да се изградим функционална гардеробна

Мисъл на деня