дизайн

От имение на наркобарона Ескобар до райско кътче

Този зашеметяващ мексикански хотел Casa Malca, преди да се превърне в такъв, е бил собственост не на кого да е, а на самия Пабло Ескобар. Намира се на карибското крайбрежие до курорта Тулум.

Имението било изоставено след смъртта на боса от Меделин Ескобар през 1993 г. Близо 20 години по-късно то е закупено от арт колекционера и собственик на галерии Лио Малка от Ню Йорк. Той реновира сградата, като създава луксозен хотел, изпълнен с произведения от неговата лична колекция, някои от които на световноизвестни творци като Баския и Кийт Харинг.

Когато за пръв път отваря врати през 2015 г., хотелът предлага едва 8 стаи. В момента разполага с 42 превъзходни апартамента, като има изглед за разширяване. Цените варират между 500 и 900 долара на вечер.

Главният вход представлява две големи врати, "скрити" в огромна стена, покрита с дървесна кора. Стаите разполагат с кинг-сайз спални, а навсякъде из тях е разпръсната част от колекцията на собственика, която придава чувството, че сте отседнали в галерия.

Хотелът разполага с два басейна - външен и закрит. Закритият басейн е подземен и е свързан с открития чрез стълбище.

Casa Malca е популярно местенце за провеждането на сватби и други партита. Миналата Нова година хотелът е бил домакин на празненство с над 1000 гости.

Самият курорт Тулум също има интересно историческо минало. Намира се на източния бряг на Мексико и обхваща развалините на някогашен град на маите. Един от най-запазените всъщност, затова е и важен туристически център.

Заобиколен от тропическа гора, този бутиков хотел е идеален за "изключване" от всичко и всички.

Снимки: casamalca.com / facebook.com/casamalca

Предстоящи събития

Мисъл на деня