дизайн

Стартира конкурсът Баня на годината 2019

Снимка: Идеал Стандарт - Видима

Националният конкурс Баня на годината 2019 стартира за поредна 16-та година. Целта на организаторите е да затвърдят традицията си заедно с водещи архитекти, дизайнери и проектанти да предоставят възможност представители от общността да участват със своите най-добри проекти.

Оценявани от авторитетно жури, млади и амбициозни дизайнери ще премерят своите професионални умения. Дизайнерът Роберто Паломба е председател на журито. Носителят на много международни награди е главен дизайнер на новите колекции на Идеал Стандарт.

На откриването на конкурса той предизвика бъдещите участници в конкурса със специално видео обръщение и пожела успех и вдъхновение на младите творци.

Баня на годината е платформа, която се провежда в пет последователни месеца, по време на които участници и организатори споделят знания, умения и опит. Всяка година изискванията са все по-прецизни, съгласувани с членовете на журито и следват съвременните тенденции в начина на живот.

Обединяването на частния и обществен живот предопределя и изискванията за проектиране на санитарни помещения и това се отразява и към определяне на тазгодишните категории в конкурса.

Участниците могат да работят индивидуално и екипно в четири категории. Това са:

  • "Луксозна баня в жилищна сграда – 3D проект"
  • "Обществена тоалетна в търговски център - 3D проект"
  • "Реализирана баня в жилищна сграда"
  • "Реализирана баня в хотел".

Важно е проектите да представят хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора, адекватност на решенията към съответната сграда, да са със съвременно звучене и в духа на световните тенденции в дизайна, да използват енергоефективни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard и Видима, иновации, организация на пространството и ергономичност, както и реализуемост и приложимост на проекта.

Млади дизайнери могат да споделят своите решения от 15 октомври 2019 г. до 31 януари 2020 г. Следва гласуване на жури - в периода 10 - 20 февруари 2020 г. и гласуване на публика - между 21 – 28 февруари 2020 г.

Най-добрите проекти ще бъдат наградени на официална церемония, която ще се състои на 5 март 2020 г. в София. Голямата награда за фаворитите на журито тази година е посещение на Milano Design Week 2020.

Подробни указания за изискванията за участие в 16-тото издание са публикувани в официалната платформа на конкурса

Снимки: Идеал Стандарт - Видима

"Избрахме слоугъна на тазгодишния конкурс да бъде Together for better. Нашата мисия е да направим живота на нашите клиенти по-добър и правим това заедно с дизайнери и изследователи, архитекти и строители, доставчици и дистрибутори.

Насочваме своите усилия в три направления и това са трите гаранта на нашия успех: да бъдем лидери на модерния живот, да налагаме непреходната стойност на дизайна и да разширяваме и развиваме семейството от съмишленици в реализирането на нашата мисия", сподели Иванка Какалачева, маркетинг директор на "Идеал Стандарт - Видима".

Мисъл на деня