дизайн

Живот на колела

Високите наеми на апартаментите, спестяването на пари за покупка на жилище, трупането на купища ненужни вещи, гоненето на успешна кариера, ежемесечното погасяване на задълженията към кредиторите... А кога ни остава време да живеем истински?!

Джулауме и Джена Спесард - млада семейна двойка от Америка, решават преди две години да излязат от този порочен кръг, в който модерният живот вкарва всеки един от нас, без дори да се усетим.

За да осъществят мечтата си, двамата съставят план от три точки: 1. Да построят къща на колела; 2. Да обиколят Северна Америка за една година; 3. Да напишат книга за алтернативния начини на живот.

Без никакъв строителен опит, по пътя на пробата и грешката, Джулауме и Джена построяват за шест месеца своя малък дом, с който започват да обикалят родината си.

По пътя срещат много подобни авантюристи, живеещи в малки дървени къщи, юрти, къщи на колела, или къщи-лодки. Джулауме заснема видяното, а Джена записва житейските им истории - така се ражда техният уникален фотопис за алтернативния начин на живот в Северна Америка.

Да видим какво се е получило!

Снимки: tinyhousegiantjourney.com

Мисъл на деня