еко

6 интересни еко занимания за деца

Всички ние сме деца на природата, но вече пораснали забравяме корените си и се впускаме в забързания живот. Крием се от дъжда с чадъри, отиваме на разходка с колата, тичаме на пътеки във фитнеса...

Така неусетно научаваме по този начин да живеят и децата покрай нас – от все още безгрижни, искащи само да тичат на воля, да правят снежни човеци и да влизат в локвите от дъжда, скачайки смело с двата крака, ние ги превръщаме в потребители на всичко изкуствено и лесно!

Връщането към природата, надделяването на естествената среда над бетонната джунгла, в която живеем и уважението към Планетата са нашумели теми за дискусии и спорове. Но не думите са важни, а даваме ли личен пример?

Ако се чудите как да запалите най-малките с интересни занимания, с които едновременно да се забавляват и да развият зеленото мислене, ето няколко идеи:

1. Картини от листа

Подготовката за това занимание включва разходка в парка или планината и събиране на най-различни паднали листа, от които след това децата могат да направят форми на хора, животни или на всичко, което им хрумне. 

Снимка: lushome.com

Мисъл на деня