еко

Ако живеехме в Космоса …

Докато всеки изминал ден ни приближава до доскоро просто далечната идея за преместване на живота в Космоса, засега само си представяме какво би било там горе. С нас или без нас обаче животът си тече. Може би дори най-важното, което разбрахме от „Безкраен ли е Космосът?“ е, че колкото по-дълго човешката популация е далеч от Космоса, толкова по-добре за него.

Всъщност, понякога спираме да забелязваме красотата на заобикалящата ни среда и е необходим един поглед отстрани, за да се сетим, че не трябва да приемаме всичко като даденост.

Нека заедно да видим тези красиви снимки на Земята, заснети от НАСА и да си припомним, че ние сме просто прашинка от необятния Космос!

По-интересното е, че голяма част от тези кадри не са резултат от високите технологии на сателитите, които постоянно ни наблюдават, а са дело на астронавти, които са ги видели на живо. И това ако не е уникално изживяване! Един ден може това да е обичайна гледка за всички ни, но засега щастливците са малко, а ние можем благородно да им завиждаме!

Очаквайте скоро и поредица от фантастични в буквален и преносен смисъл кадри от живота в Космоса, каквито дори и по филмите не сме виждали.

Снимки: wired.com

Изригване на вулкана Павлов в Аляска, заснето на 18 май 2013 г.

Мисъл на деня