еко

Десет еко идеи, които можем да осъществим на път

Снимка: pxhere.com

В забързаното ежедневие рядко си даваме сметка как дори и най-простите действия оказват влияние върху околната среда: храната, която ядем, транспортът, с който се придвижваме до работа, стоките, които купуваме...

Много от нас не знаят как съвсем малки промени в ежедневните ни навици биха имали огромно положително влияние за опазването на природата. В сезона на ваканциите обръщаме поглед към това, което можем да направим на път.

"Коалиция за климата – България" ни дава десет практични съвета, които не само ще помогнат за намаляването на вредните емисии, които всеки от нас произвежда, но и ще имат благоприятно влияние върху семейния бюджет.

10. Реалност от бъдещето

Информирайте се детайлно за новите постижения и технологии. Автомобилния сектор е най-динамично развиващият се в наши дни и повечето от световните марки планират или вече продават модели, които се задвижват от алтернативни горива или имат нулево замърсяване.

Преди да закупите нов автомобил поинтересувайте се какво ново предстои да излезе. Може да се окаже, че само след няколко месеца може да има по-добро предложение за вас на пазара.

Снимки: Pxhere.com

 

Cъбития

Мисъл на деня