еко

Десет еко идеи, които можем да осъществим на път

Снимка: pxhere.com

В забързаното ежедневие рядко си даваме сметка как дори и най-простите действия оказват влияние върху околната среда: храната, която ядем, транспортът, с който се придвижваме до работа, стоките, които купуваме...

Много от нас не знаят как съвсем малки промени в ежедневните ни навици биха имали огромно положително влияние за опазването на природата. В сезона на ваканциите обръщаме поглед към това, което можем да направим на път.

"Коалиция за климата – България" ни дава десет практични съвета, които не само ще помогнат за намаляването на вредните емисии, които всеки от нас произвежда, но и ще имат благоприятно влияние върху семейния бюджет.

2. Шофирайте разумно

Много фактори влияят върху икономията на гориво на колата. За да подобрите този показател, шофирайте спокойно, не прекалявайте с натискането на педалите за газта и спирачките и избягвайте резките ускорения и спиране.

Друг начин да намалите разхода на гориво, е да намалите времето, през което колата е на празен ход или да махнете излишни те вещи от багажника, за да намалите общото тегло на автомобила. Ако карате със затворени прозорци, разходът на гориво също намалява.

Снимки: Pxhere.com

 

Cъбития

Мисъл на деня