еко

Десет еко идеи, които можем да осъществим на път

Снимка: pxhere.com

В забързаното ежедневие рядко си даваме сметка как дори и най-простите действия оказват влияние върху околната среда: храната, която ядем, транспортът, с който се придвижваме до работа, стоките, които купуваме...

Много от нас не знаят как съвсем малки промени в ежедневните ни навици биха имали огромно положително влияние за опазването на природата. В сезона на ваканциите обръщаме поглед към това, което можем да направим на път.

"Коалиция за климата – България" ни дава десет практични съвета, които не само ще помогнат за намаляването на вредните емисии, които всеки от нас произвежда, но и ще имат благоприятно влияние върху семейния бюджет.

4. Малко почивка за колата

Ако не използвате колата си дори само в два дни от седмицата, ще избегнете отделянето на около 1600 кг емисии парникови газове годишно.

Ако избягвате ненужното шофиране и предпочетете по-честото използване на обществен транспорт, велосипед или ходене пеша, ще намалите значително въздействието си върху околната среда, отделянето на емисии, а в същото време ще спестите и пари.

Снимки: Pxhere.com

 

Cъбития

Мисъл на деня