еко

Десет еко идеи, които можем да осъществим на път

Снимка: pxhere.com

В забързаното ежедневие рядко си даваме сметка как дори и най-простите действия оказват влияние върху околната среда: храната, която ядем, транспортът, с който се придвижваме до работа, стоките, които купуваме...

Много от нас не знаят как съвсем малки промени в ежедневните ни навици биха имали огромно положително влияние за опазването на природата. В сезона на ваканциите обръщаме поглед към това, което можем да направим на път.

"Коалиция за климата – България" ни дава десет практични съвета, които не само ще помогнат за намаляването на вредните емисии, които всеки от нас произвежда, но и ще имат благоприятно влияние върху семейния бюджет.

6. Споделеното пътуване

Споделеното пътуване е възможност да използвате по-ефективно автомобила си като вземете спътници. Това може да са ваши колеги, с които пътувате заедно до офиса или приятели, с които имате общ маршрут.

За по-дълги пътувания също можете да проучите предварително дали има с кого да пътувате съвместно или пък да качите стопаджии по пътя. Оптимизирайки по този начин пътуването си ще допринесете за отделянето на по-малко въглеродни емисии.

Снимки: Pxhere.com

 

Cъбития

Мисъл на деня