еко

Десет еко идеи, които можем да осъществим на път

Снимка: pxhere.com

В забързаното ежедневие рядко си даваме сметка как дори и най-простите действия оказват влияние върху околната среда: храната, която ядем, транспортът, с който се придвижваме до работа, стоките, които купуваме...

Много от нас не знаят как съвсем малки промени в ежедневните ни навици биха имали огромно положително влияние за опазването на природата. В сезона на ваканциите обръщаме поглед към това, което можем да направим на път.

"Коалиция за климата – България" ни дава десет практични съвета, които не само ще помогнат за намаляването на вредните емисии, които всеки от нас произвежда, но и ще имат благоприятно влияние върху семейния бюджет.

7. Алтернативите

Съществуват много алтернативи на автомобила, които можете да предпочетете, както в града, така и за по-дългите пътувания. Комбинацията между няколко вида транспорт също е решение, което освен всичко друго ще ви спести част от неприятностите, свързани с преодоляването на натоварения градски трафик.

Ако например живеете в близост до спирката на метрото, бихте могли да отидете до там пеша или с колело. Ако живеете извън населеното място, където работите, бихте могли да оставите автомобила си в периферията на града и да се предвижи те до офиса си с градския транспорт.

За дълги разстояния железопътният и морският транспорт са най-безвредните за околната среда и за климата.

Снимки: Pxhere.com

 

Cъбития

Мисъл на деня