еко

Десет еко идеи, които можем да осъществим на път

Снимка: pxhere.com

В забързаното ежедневие рядко си даваме сметка как дори и най-простите действия оказват влияние върху околната среда: храната, която ядем, транспортът, с който се придвижваме до работа, стоките, които купуваме...

Много от нас не знаят как съвсем малки промени в ежедневните ни навици биха имали огромно положително влияние за опазването на природата. В сезона на ваканциите обръщаме поглед към това, което можем да направим на път.

"Коалиция за климата – България" ни дава десет практични съвета, които не само ще помогнат за намаляването на вредните емисии, които всеки от нас произвежда, но и ще имат благоприятно влияние върху семейния бюджет.

8. Офсет за емисиите от автомобила

Въглеродните емисии, които вашият автомобил отделя, могат да бъдат неутрализирани лесно чрез т.нар. въглероден офсет. Много сайтове и консултанти могат да ви помогнат да изчислите емисиите парникови газове, които се отделят от колата ви.

Тези сметки можете да направите и сами, ако знаете какъв е средният разход на гориво.

След като разберете с колко сте замърсили околната среда, можете да се обърнете към някоя от компаниите, които се занимават с офсет на емисии или просто да засадите достатъчно дръвчета, за да могат тези емисии да бъдат абсорбирани и неутрализирани от тях.

Снимки: Pxhere.com

 

Cъбития

Мисъл на деня