еко

Мобилен еко хотел

След плаващия луксозен остров отново ви представяме нещо подвижно. Този път става въпрос за мобилен еко хотел, който предлага различно преживяване сред природата. Той е по дизайн на In-Tenta и е предназначен за хора, които обичат да пътуват, но им е омръзнало от обичайните хотели. Позволява им да се позиционират където си пожелаят, стига пространството да го позволява. Ще попитате как пък се случва това?

Структурата се състои от сглобяеми дървени и стоманени елементи. Издигната е от земята върху стоманени крака, които й позволяват да се адаптира към неравни терени. Целта е след като бъде преместена, своеобразната къщичка да не оставя негативна следа върху околоната среда.

Използването на леки материали позволява модулите да бъдат транспортирани и инсталирани на разнообразни терени - в гората, на плажа, в планината, на голяма скала... Въпреки че е с размер около 25 кв. м, мобилният хотел разполага с всекидневна и спалня, които притежават всичко необходимо за истински релакс. На покрива пък са позиционирани тънки фотоволтаични слънчеви панели, а в банята се изпозва система за събиране на дъждовна вода.

Снимки: http://www.in-tenta.com

Мобилният еко хотел предлага различно преживяване сред природата

Мисъл на деня