еко

На закуска с жирафи

Имението на жирафите (Giraffe Manor), което е построено през 1930 г., е една от емблематичните исторически сгради в Найроби, Кения. Но това не е най-впечатляващият факт за него. Днес то е по-известно като дом на един от най-застрашените от изчезване животински вида – жирафите Ротшилд.

Имението на жирафите е разположено върху 140 акра (57 хектара) земя. Първоначално е проектирано за семейна къща, а впоследствие е превърнато в хотел. Разполага със 10 стай и може да побере около 25/30 госта. Прозорците и вратите на вилата са направени така, че да позволяват на елегантните дълговрати бозайници да се промушват в помещенията и да бъдат хранени от гостите на имението.

Цялото това удоволствие струва на човек около 360 долара на ден. В цената влизат всички такси за вход в резервата, три хранения на ден, питиета от бара, използване на превозните средства на имението за разходка из местността.

Да се отскочим заедно до това приказно място!

Снимки: Giraffe Manor/The Safari Collection

Има само няколкостотин жирафа от вида Ротшилд, останали в дивата природа. Oсем от тях живеят около Имението на жирафите (Giraffe Manor)
Cъбития

Мисъл на деня