еко

Шикозен еко стил за ценители

Докато за нас хората стрелките тиктакат неспирно и времето минава неусетно, то за природата кой знае…късмет, случайност, съдба? Например животът на едно дърво постоянно виси на косъм – ще бъде ли отсечено незаконно или пък обгрижвано, опожарено или оставено на спокойствие в собствения му дом - Земята?

Ако сте прочели „Светът е за двама“ и ако са ви допаднали нестандартните идеи и красивите дървени годежни и брачни пръстени, то следващите редове със сигурност ще ви заинтригуват. Като помощник в ежедневната борба на оцеляване на горите по цял свят  се намесват създателите на WEwood watches, които едновременно спасяват и създават живот с комбинацията от бизнес нюх, морални ценности и загриженост.

На пръв поглед просто ръчен часовник, направен от дърво не звучи нито екологично, нито особено изискано или красиво. Обаче и двете предположения са абсолютно грешни!

Как дървен часовник отговаря на определението да не вреди на околната среда? Просто всеки един от тези аксесоари е направен от „спасен“ дървен материал, който не може да бъде използван за други цели. И макар да няма пострадали екземпляри, WEwood засаждат по едно дърво за всяка направена покупка! Така само за първите 3 месеца от тяхната инициатива, вече имало засадени 5000 дървета!

Без значение маркетинг трик или истинска корпоративна отговорност, комбинацията от отличаващия се дизайн и ползите за околната среда определено работят – повече продажби и повече дървета! Пример от графата добри практики, който ясно показва, че екологичното мислене не винаги значи повече разходи – напротив, както се казва „и вълкът сит, и агнето цяло“.

Без изкуствени или токсични материали, това не е просто екологичен моден аксесоар, а още един начин природата и човекът да вървят буквално ръка за ръка към общото си бъдеще, докато стрелките отмерват времето им в синхрон... Защото както ние зависим от природата, така и държим нейната съдба в ръцете си!

Снимки: http://we-wood.us/, https://www.facebook.com/WeWOODwatch

WEwood watches едновременно спасяват и създават живот с комбинацията от бизнес нюх, морални ценности и загриженост

Мисъл на деня