еко

Уникална църква от живи дървета

Църква, направена от живи дървета - звучи странно, но е факт. Тя е създадена от Бари Кокс (Barry Cox) от Нова Зеландия за период от 4 години. Докато пътувал по работа в различни точки на света, той се впечатлил от начина на проектиране и строителство на различни църкви.

Един ден той излязъл в задния двор на къщата си и решил, че това място има нужда от промяна. Така стигнал до идеята, че ще направи църква. През 2011 г. той разчистил района и направил желязна рамка, около която засадил най-различни красиви дървета. За покрива на църквата са подбрани растения със специфични листа, които да позволяват да прониква слънчевата светлина.

Голям плюс е, че Браян е собственик на фирма, която се занимава с превозването на големи живи дървета. Това всъщност значително улеснило създаването на това прелестно място само за 4 години.

След като завършил храма напълно, дизайнерът решил да го отвори и за посетители. Всеки има възможност да влезе в параклиса, който е едно прекрасно съчетание от архитектура и природа.

Снимки: treechurch.co.nzstuff.co.nz

Cъбития

Мисъл на деня