5 съвета за намаляване на теглото без диети

  • Сподели:
5 съвета за намаляване на теглото без диети

Идват празници и всички знаем, че около тях прекаляваме с лакомствата и деликатесите. Ето защо е добре да следваме следните съвети.

1.Спрете да ядете захар. Ако обичате да похапвате сладко, ще се наложи да го намалите или спрете. Учени констатират, че захарта води до пристрастяване. Можете да заменяте сладките изкушения с плодове.

2. Номерът при отслабването е да ядете храни, които ускоряват метаболизма. Какво да ядем,за да отслабем?

Ябълки. Този плод съдържа много вода и два вида фибри, които помагат за намаляване на теглото.

Яйца. Те са източник на протеини. Това ще ви донесе чувство за ситост. Изследване сочи, че хора, които ядат по две яйца на закуска, приемат над 400 калории по-малко през останалата част от деня, отколкото биха приели, ако закусват гевреци например.

Карфиол/Броколи/Спанак. Карфиолът не съдържа нишесте и затова можете да го консумирате в неограничени количесва. Освен това той е и много полезен, тъй като съдържа хранителният елемент сулфорафан, който се използва при борба с рака, както и фолиева киселина и витамин Ц, които помагат за свалянето на излишните килограми.

Нискомаслено кисело мляко. Вмъкнете повече млечни продукти в хранителния си режим, като добавяте кисело мляко към различните сосове и дресинги на салата.

Фъстъци. Изследователи от Университета Пардю откриха, че хората, които често хапват фъстъци са склонни да ядат по-малко през остатъка от деня и по-лесно поддържат теглото си, дори и да им е позволено да изядат колкото си фъстъци поискат. Можете да ядете и други видове ядки, те са много полезни за функцията на мозъка.

Риба - печена и варена.Тя изпреварва овесената каша и зеленчуците в класацията за най-засищаща храна.

Салата .Правило е следното: колкото по-зелено, толкова по-добре! Те съдържат свежи зеленчуци, постни протеини, варива и здравословни мазнини. Дъвчете храната колкото се може по-добре!

3. Пийте повече вода. Задължително преди всяко хранене изпивайте по една чаша вода. Освен че ще намалите чувството си за глад, ще помогнете на стомаха си с храносмилането.

4. Не забравяйте да се храните редовно. Ако пропуснете някое хранене, ще употребите по-голямо количество храна на следващото хранене. Добре е да се храните по следния начин: малки порции през малък интервал от време, като задължително трябва да приемате плод или зеленчук.

5. Не забравяйте спорта! Вместо да седите пред телевизора, излезнете на разходка. Можете да правите упражнения, да запишете някакъв спорт, да танцувате, дори да чистите вкъщи. Последното ще изгори малък брой калории.