5 тайни за по-ефективна диета

  • Сподели:
5 тайни за по-ефективна диета

Ако сте решили да се разделите с няколко килограма и сте се подложили на диета, има някои стъпки, които могат да ви помогнат да преминете по-плавно през този период.

Ето пет съвета, които биха направили диетата ви още по-ефективна.

1. Изберете правилната диета

Не се хвърляйте на всяка диета, която прочетете или чуете, че е "много ефективна". Най-добрият вариант е да се консултирате с диетолог, който да определи правилния за вас режим. Или отделете повече време да се информирате за предимствата и недостатъците на дадена диета, преди да избързате да се подложите на нея.

2. Бъдете последователни

Започването на строга диета и тоталната промяна на начина на хранене е трудно и обикновено води до стрес за организма. Затова се опитайте да бъдете последователни, не изисквайте от себе си светкавични резултати, а се стремете към по-бавна, на качествена промяна.

3. Следете напредъка си

Това е много важно по пътя към отслабването. Дори и в първите няколко дни да няма видими резултати, продължавайте стриктно да следите какво се случва с тялото ви. Може да се наложи да чакате месец, за да откриете забележими промени, но не губете мотивация и не спирайте да следите напредъка си. Така ще имате реална представа точно с колко килограма сте се разделили.

4. Бъдете физически активни

Задължително! Дори и да сте се подложили на най-здравословната диета, много е важно да я съчетаете с някакъв вид физически упражнения. Ако не сте от спортните натури, поне се опитайте да ходите пеша всеки ден. Макар и малко, нека бъде всеки ден.

5. Потърсете подкрепа от семейството и приятелите си

Когато сте на диета, моралната подкрепа на близките ви хора е изключително важна. Те ще ви помогнат да не посягате към разни изкушения, защото знаят, че после ще съжалявате и ще обвинявате себе си. Когато сте заедно, те ще ви подкрепят и ще ви напомнят да внимавате с калориите. И... не им се сърдете, правят го заради вас :)