Афродизиаци за по-качествен секс

  • Сподели:
Афродизиаци за по-качествен секс

Афродизиаците оказват своето въздействие, използвайки редица механизми, влияещи върху мозъка, кръвния поток и хормоните. Други всъщност подобряват мъжката и женската плодовитост и шансовете за успешно зачеване.
Подобно на повечето естествени средства, действието на естествените афродизиаци обикновено е по-слабо от фармацевтичните лекарства, но въпреки това е реално. Повечето добавки се основават на активни съставки в мощни храни (обикновено растения), които са извлечени и концентрирани за по-трайни ефекти. 

Адаптогени

Индийски женшен, Ашванганда е клинично доказано, че подобрява количеството и здравето на сперматозоидите, но също така намалява стреса, който може да бъде в основата на всички видове проблеми с плодовитостта и зачеването. Не бива да се приема по време на бременност.

В традиционната китайска медицина гъбите имат дълга история като терапевтични и тонизиращи средства. Сред най-добре изследваните е кордицепс синенсис, който може да повиши нивата на тестостерон както при млади, така и при възрастни мъже. Доказано е също, че намалява умората и подобрява притока на кръв, което го прави полезен универсален стимулатор на енергия и плодовитост. Той може също така да стимулира директно половите центрове както в мъжкия, така и в женския мозък. Това всъщност не са хранителни гъби, така че е най-добре да се приемат като ежедневна добавка.
ще го вземете смлян в някаква капсула.

Отглеждана в Южна Америка повече от 3000 години, Мака подобрява сексуалната функция както при мъжете, така и при жените, и насърчава здравословната овулация. Обикновено се предлага под формата на прах, смлян и изсушен от корена. Най-добре е да го смесвате със смутита и шейк. Може да се приема всеки ден.
Женшенът, друга традиционна китайска лечебна билка, е добра за общата жизненост и енергия. Някои проучвания показват, че той е ефективен както при мъжете, така и при жените за повишаване на желанието и производителността, както и за подобряване на репродуктивната способност. Можете разумно да го приемате всеки ден - това е адаптоген. Най-добре под формата на чай. Женшенът обаче може да влоши високото кръвно налягане, така че всеки с хипертония трябва да го избягва.

Добавки

Палава козя трева: Смята се, че е получила името си от китайски пастири на кози, които забелязват, че сексуалното поведение на стадата им се увеличава при паша в негови полета. Horny Goat Weed съдържа съединение, наречено Icariin, за което е доказано, че има подобна на Виагра активност и може да насърчи по-силна и по-продължителна ерекция. Икаринът е инхибитор, така че при мъжете той поддържа кръвта да тече по-ефективно на правилното място.

Хистидин: Взето като добавка, доказано е, че той надеждно подобрява оргазма и улеснява оргазмите при жени, които никога не са имали такъв, тъй като стимулира вулвния рефлекс. Хората с алергии, екзема, астма или непоносимост към храни трябва да бъдат внимателни, тъй като хистидинът може да влоши тези състояния.

Пикногенол: Тази добавка е извлечена от кората на френски морски борови дървета и е едновременно ефективен естествен афродизиак и подобряващ плодовитостта при мъже и жени. Клинично доказано е, че пикногенолът лекува еректилна дисфункция и подобрява подвижността на сперматозоидите (известна също като способността им да плуват бързо и достатъчно силно, за да достигнат яйцеклетката) и има силни афродизиачни качества при жените. Той е особено ефективен, когато се комбинира с аргинин, аминокиселина, която се използва предимно за здравето на сърцето.

Храни

Авокадото е пълно с витамин Е, който се свързва с плодовитостта и при двата пола.
Не знаем какво конкретно в босилека го прави толкова мощен афродизиак, но мнозина подозират, че това е свежият, чувствен аромат.

Бадемите имат високо съдържание на омега-3.

Шоколадът съдържа фенетиламин, който заедно с теобромина може да предизвика освобождаване на ендорфин и допамин.

Султанската паста ( Месир Мекуну) се състои от над 40 билки и подправки, включително сминдух, шафран и джинджифил. Съставките ù наистина могат да подобрят притока на кръв и да увеличат енергията и желанието. Султановата паста има консистенция, подобна на меласа и се предлага в буркан. Можете да го ядете направо с лъжицата (има сладък, пикантен, екзотичен вкус), да го намажете върху препечен хляб или да го смесите с вода за тоник. 

Нарът е считан още от древността като „храна на любовта". Има високо съдържание на антиоксиданти и наскоро е доказано, че повишава тестостерона и сексуалното желание както при мъжете, така и при жените. Яжте го пресен със семената или го пийте като сок.

Стридите притежават висока концентрация на цинк. Те също така съдържат незаменими аминокиселини, които насърчават добрата сексуална функция особено при мъжете.


Тази статия не е, нито е предназначена да бъде заместител на професионални медицински съвети, диагностика или лечение.