гурме

Храни и напитки, които горят мазнини

Снимка: Deedee86 / Pixabay.com

Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет! Можеш ли да използваш силата на природата, без да гълташ с шепи синтетични хапчета, немалка част от които са със съмнителен произход?

"Вдъхновения" споделя мнение, опит и проучвания по темата:

Важно! Хубаво е да имаш реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ти помогнат да свалиш 20 килограма телесни мазнини за 10 дни! Особено ако разчиташ само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но ти трябва да го стартираш!

И защото са силно детоксикиращи, и защото имат множество полезни свойства за организма, немалка част, от които са ти известни. Но както знаеш, изисква се комплексен подход. Тоест трябва да включиш:

  • физически упражнения;
  • повече движение в ежедневието;
  • балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите;
  • почивка;
  • добър, пълноценен сън;
  • овладяване на стреса;
  • достатъчно вода.

Избери две малки стъпки от препоръките ни дотук и започни да работиш по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ти помогне да случиш нещата такива, каквито ги искаш. Също бихме препоръчали да комбинираш поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри:

Канела

Започваме с царицата на подправките. Вярвам, че знаеш мощната ѝ способност да понижава кръвното налягане и да балансира кръвната захар, а оттам и да подпомага тялото да гори мазнини. Но това, което малко се знае за нея, е, че подобрява функцията и на надбъбречните жлези. Доказано е, че тя възстановява правилната позиция на адреналния мазнинен превключвател. А той отговаря за какво? За складирането на мазнините.

Ето как се случват нещата. Когато сме стресирани и/или сме подложени на безсъние, превключвателят минава в режим на оцеляване. Накратко се получава следният порочен цикъл:

Липсата на сън кара организма да изпраща приетите калории към мастната тъкан. Това води до нарастване на мазнините, като в мастната тъкан отиват повече калории. Поради тази причина надбъбречните жлези започват да работят по-усилено, за да контролират кръвната захар.

Канелата е естествена субстанция, която връща превключвателя в режим на проспериране. Така калориите отиват към мускулите, където се използват за производство на енергия.

Освен това канелата успокоява и хроничните възпаления, които също имат сериозен принос за трупането на излишни мазнини.

Не е препоръчително да се приема на капсули. В тази форма голямо количество канела се освобождава на малък участък от хранопровода или стомаха, което може да причини значително дразнене или усещане за парене, особено ако капсулата заседне при поглъщането ѝ.

Снимка: weinstock / Pixabay.com

Източник: "Вдъхновения" 

Мисъл на деня