гурме

Храни и напитки, които горят мазнини

Снимка: Deedee86 / Pixabay.com

Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет! Можеш ли да използваш силата на природата, без да гълташ с шепи синтетични хапчета, немалка част от които са със съмнителен произход?

"Вдъхновения" споделя мнение, опит и проучвания по темата:

Важно! Хубаво е да имаш реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ти помогнат да свалиш 20 килограма телесни мазнини за 10 дни! Особено ако разчиташ само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но ти трябва да го стартираш!

И защото са силно детоксикиращи, и защото имат множество полезни свойства за организма, немалка част, от които са ти известни. Но както знаеш, изисква се комплексен подход. Тоест трябва да включиш:

  • физически упражнения;
  • повече движение в ежедневието;
  • балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите;
  • почивка;
  • добър, пълноценен сън;
  • овладяване на стреса;
  • достатъчно вода.

Избери две малки стъпки от препоръките ни дотук и започни да работиш по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ти помогне да случиш нещата такива, каквито ги искаш. Също бихме препоръчали да комбинираш поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри:

Черен пипер

Много се изписа преди време за диета с черен пипер, с чиято помощ можеш да свалиш всичките си излишни килограми. Нека сме наясно, че такова чудо няма! Няма и как да има, освен ако не минеш само на черен пипер, което… едва ли ще е приятно, да не говорим колко неразумно би било.

В действителност обаче черният пипер намалява вредния ефект от "лошите" мазнини и "лошия" холестерол в организма. Регулира кръвната захар, а и допринася за укрепването на костните тъкани. Супер, нали?

Но да си кажем нещата честно и открито! Черният пипер може да подпомогне някои процеси на горене на мазнини и го прави. Но, както вече акцентирах, трябва системен подход, който да работи с натрупване!

Тоест не бъди стриктна 5 – 10 дни с очакване да стопиш всички тлъстинки по корема и любовните дръжки и след тези 10 дни да зарежеш всичко. Особено ако тези тлъстинки си ги трупала повече от година. Дай си време и работи с натрупване, като се придържаш към комплексен подход.

Снимка: Saramukitza / Pixabay.com

Източник: "Вдъхновения" 

Cъбития

Мисъл на деня