гурме

Храни и напитки, които горят мазнини

Снимка: Deedee86 / Pixabay.com

Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет! Можеш ли да използваш силата на природата, без да гълташ с шепи синтетични хапчета, немалка част от които са със съмнителен произход?

"Вдъхновения" споделя мнение, опит и проучвания по темата:

Важно! Хубаво е да имаш реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ти помогнат да свалиш 20 килограма телесни мазнини за 10 дни! Особено ако разчиташ само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но ти трябва да го стартираш!

И защото са силно детоксикиращи, и защото имат множество полезни свойства за организма, немалка част, от които са ти известни. Но както знаеш, изисква се комплексен подход. Тоест трябва да включиш:

  • физически упражнения;
  • повече движение в ежедневието;
  • балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите;
  • почивка;
  • добър, пълноценен сън;
  • овладяване на стреса;
  • достатъчно вода.

Избери две малки стъпки от препоръките ни дотук и започни да работиш по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ти помогне да случиш нещата такива, каквито ги искаш. Също бихме препоръчали да комбинираш поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри:

Зелен чай

Зеленият чай е пълен с антиоксиданти. Пречиства организма и ускорява метаболизма. Заздравява, разкрасява, вталява… Това са само някои от магическите действия на зеления чай.

Съгласно традиционната китайска медицина всичко, което помага на жизнената енергия, затопля ни и ни отпуска, е в услуга на човешкото здраве.

Съставките на зеления чай с антиоксидантно действие се наричат полифеноли. Те неутрализират свободните радикали, които увреждат здравите ни клетки и са най-големите виновници за стареенето на организма.

Най-голям интерес за диетолозите представлява един от полифенолите – EGCG. Tой стимулира производството на хормона норадреналин, който засилва метаболизма и изгарянето на калории. Пречиства организма и подпомага перисталтиката.

Особено добре се отразява на бъбреците и пикочния мехур. Зеленият чай е с антиоксидантна активност около 25 – 100 пъти по-голяма, отколкото тази на витамини С и Е.

Не се препоръчва да го пиеш, ако страдаш от подагра, артрит или ревматизъм. При проблеми със сърцето трябва да се има предвид, че в него се съдържат възбуждащи вещества – кофеин, теобромин, теофилин.

Снимка: DukeAsh / Pixabay.com

Източник: "Вдъхновения" 

Cъбития

Мисъл на деня