гурме

Храни и напитки, които горят мазнини

Снимка: Deedee86 / Pixabay.com

Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет! Можеш ли да използваш силата на природата, без да гълташ с шепи синтетични хапчета, немалка част от които са със съмнителен произход?

"Вдъхновения" споделя мнение, опит и проучвания по темата:

Важно! Хубаво е да имаш реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ти помогнат да свалиш 20 килограма телесни мазнини за 10 дни! Особено ако разчиташ само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но ти трябва да го стартираш!

И защото са силно детоксикиращи, и защото имат множество полезни свойства за организма, немалка част, от които са ти известни. Но както знаеш, изисква се комплексен подход. Тоест трябва да включиш:

  • физически упражнения;
  • повече движение в ежедневието;
  • балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите;
  • почивка;
  • добър, пълноценен сън;
  • овладяване на стреса;
  • достатъчно вода.

Избери две малки стъпки от препоръките ни дотук и започни да работиш по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ти помогне да случиш нещата такива, каквито ги искаш. Също бихме препоръчали да комбинираш поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри:

Кокосово масло

Кокосовото масло е една от храните, които могат осезаемо да засилят метаболизма ти. Образно казано, средноверижните мастни киселини (СВМК) в кокосовото масло ускоряват метаболизма на тялото, така че то изгаря повече калории.

Тъй като СВМК увеличават метаболитното ниво, кокосовото масло е хранителна мазнина, която в действителност може да допринесе за отслабване. Наистина идеята за хранителна мазнина, която по-скоро може да доведе до свалянето на килограми, отколкото до натрупването им, е странна, но именно това се случва.

Особено когато не се консумират калории, които са излишни за тялото и неговите нужди. СВМК се абсорбират лесно, изгарят се бързо и се използват като енергия в процесите на метаболизма.

Следователно те увеличават метаболитната активност и дори изгарят дълговерижните мастни киселини. Иначе казано, средноверижните мастни киселини не само се изгарят и произвеждат енергия, но те също водят и до изгаряне на допълнително мазнини.

Проучванията показват, че кокосовото масло може да помага и за защита на сърцето, черния дроб, бъбреците, простатата и храносмилателния тракт от различни заболявания.

Възможно е да подсилва костите и зъбите, да допринася за отслабването, да подобрява здравето на кожата и косата. То може да облекчава свързаните с диабета симптоми и дори да спира развитието на дегенеративните процеси в мозъка, които водят до болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и други неврологични разстройства.

Каква невероятна и здравословна храна!

Няма друга храна, няма друго масло, което да се доближава до това, което кокосовото масло може да направи. И докато проучванията продължават, изследователите непрекъснато откриват допълнителни ползи и възможни употреби на това чудо на природата.

В обобщение, ако включиш кокосово масло в диетата си, ще получиш още множество ползи за цялостното си здраве.

Снимка: moho01 / Pixabay.com

Източник: "Вдъхновения" 

Cъбития

Мисъл на деня