гурме

Храни и напитки, които горят мазнини

Снимка: Deedee86 / Pixabay.com

Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет! Можеш ли да използваш силата на природата, без да гълташ с шепи синтетични хапчета, немалка част от които са със съмнителен произход?

"Вдъхновения" споделя мнение, опит и проучвания по темата:

Важно! Хубаво е да имаш реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ти помогнат да свалиш 20 килограма телесни мазнини за 10 дни! Особено ако разчиташ само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но ти трябва да го стартираш!

И защото са силно детоксикиращи, и защото имат множество полезни свойства за организма, немалка част, от които са ти известни. Но както знаеш, изисква се комплексен подход. Тоест трябва да включиш:

  • физически упражнения;
  • повече движение в ежедневието;
  • балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите;
  • почивка;
  • добър, пълноценен сън;
  • овладяване на стреса;
  • достатъчно вода.

Избери две малки стъпки от препоръките ни дотук и започни да работиш по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ти помогне да случиш нещата такива, каквито ги искаш. Също бихме препоръчали да комбинираш поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри:

Ананас

Ананасът е вкусен екзотичен плод. Макар да е доста богат на захари, той е и изключително богат на ензими. Особено на ензима бормеалин, който е отговорен за разграждането на протеините.

И забележи: ананасът е единственият плод, който може да се консумира спокойно и с други храни. Особено с месо и млечни продукти.

Вярвам, че си запозната с теорията на разделното хранене, според която плодовете трябва да се консумират преди хранене и в никакъв случай по време, а още по-малко след хранене. Теорията е, че предизвикват ферментация и гниене в червата, а оттам и значително влошават храносмилането ти.

Е, добрата новина е, че ананасът не само не пречи, а и помага на твоето храносмилане. Спокойно можеш да хапваш по едно-две парчета по време на или след хранене. Разбира се, и той, както и всички останали натурални фетбърнъри, за които писах, няма да замахне с магическа пръчка и да те освободи от излишните мазнини.

Особено ако си ги трупала в рамките на няколко години! Но ще подпомогне общия процес. Ако включиш и други техники – тези за които споменах в началото на статията, след месец-два ще забележиш осезаема и трайна промяна!

Снимка: Security / Pixabay.com

Източник: "Вдъхновения" 

Cъбития

Мисъл на деня