гурме

Храни и напитки, които горят мазнини

Снимка: Deedee86 / Pixabay.com

Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет! Можеш ли да използваш силата на природата, без да гълташ с шепи синтетични хапчета, немалка част от които са със съмнителен произход?

"Вдъхновения" споделя мнение, опит и проучвания по темата:

Важно! Хубаво е да имаш реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ти помогнат да свалиш 20 килограма телесни мазнини за 10 дни! Особено ако разчиташ само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но ти трябва да го стартираш!

И защото са силно детоксикиращи, и защото имат множество полезни свойства за организма, немалка част, от които са ти известни. Но както знаеш, изисква се комплексен подход. Тоест трябва да включиш:

  • физически упражнения;
  • повече движение в ежедневието;
  • балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите;
  • почивка;
  • добър, пълноценен сън;
  • овладяване на стреса;
  • достатъчно вода.

Избери две малки стъпки от препоръките ни дотук и започни да работиш по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ти помогне да случиш нещата такива, каквито ги искаш. Също бихме препоръчали да комбинираш поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри:

Грейпфрут

Доказано е, че грейпфрутът топи мазнини. Все пак не разчитаме на чудеса, а действаме по плана с комплексния, холистичен подход.

Установено е, че вдишването на етерично масло от грейпфрут понижава приема на храна и стимулира липолизата (разграждането на мазнините) и термогенезата (използването на калориите за производство на телесна топлина).

Грейпфрутът е фантастично натурално средство за обуздаване на нездравословното влечение към определени храни и за подпомагане контрола на теглото.

Снимка: ExplorerBob / Pixabay.com

Източник: "Вдъхновения" 

Cъбития

Мисъл на деня