гурме

Храни и напитки, които горят мазнини

Снимка: Deedee86 / Pixabay.com

Да използваме или не фетбърнъри? Най-актуалната тема всяка пролет! Можеш ли да използваш силата на природата, без да гълташ с шепи синтетични хапчета, немалка част от които са със съмнителен произход?

"Вдъхновения" споделя мнение, опит и проучвания по темата:

Важно! Хубаво е да имаш реалистични очаквания. Описаните по-долу методи няма да ти помогнат да свалиш 20 килограма телесни мазнини за 10 дни! Особено ако разчиташ само на тях. Те може да подпомогнат и да забързат процеса, но ти трябва да го стартираш!

И защото са силно детоксикиращи, и защото имат множество полезни свойства за организма, немалка част, от които са ти известни. Но както знаеш, изисква се комплексен подход. Тоест трябва да включиш:

  • физически упражнения;
  • повече движение в ежедневието;
  • балансирано (или диетично) хранене, в зависимост от целите;
  • почивка;
  • добър, пълноценен сън;
  • овладяване на стреса;
  • достатъчно вода.

Избери две малки стъпки от препоръките ни дотук и започни да работиш по тях. Бавното, но устойчиво надграждане ще ти помогне да случиш нещата такива, каквито ги искаш. Също бихме препоръчали да комбинираш поне 2, а още по-добре 4 – 5 от изброените по-долу фетбърнъри:

Как да употребяваш?

Като фреш – разреден с вода в съотношение 1:3. Една част фреш от грейфрут, три части вода. Пий на гладно през целия ден, примерно по 1 чаша 1 – 2 часа преди хранене.

Като плод – изяждай по ½ грейпфрут 30 минути преди хранене два пъти на ден. Това ще подпомогне по-бързото разграждане на мазнините от приетата храна и ще подобри процеса на натрупването им в организма като запас.

Като етерично масло – сложи 1 капка етерично масло от грейпфрут и малко течен екстракт от стевия в еднолитрова стъклена бутилка и я напълни с газирана вода. Газирането ще ти помогне да се почувстваш сита, а грейпфрутът ще осигури приятно, изгарящо мазнините подобряване на вкуса!

И още един начин. 20-ина минути преди тренировка изяж една чаена лъжичка кокосово масло с една капка етерично масло от грейпфрут. Това ще ти помогне да изгориш повече мазнини по време а тренировката.

Снимка: blandinejoannic / Pixabay.com

Източник: "Вдъхновения" 

Cъбития

Мисъл на деня