Храни за перфектен тен

  • Сподели:
Храни за перфектен тен

За да изглеждаме добре, трябва да сме здрави. Когато става дума за лятото и за това как да постигнем перфектен външен вид, на първо място поставяме начина на хранене.

През лятото, независимо дали целенасочено се стремим да придобием бронзов загар или заради това, че сме много повече време на открито, кожата ни е под прякото въздействие на силните слънчеви лъчи.

Има храни, чиято консумация би ни помогнала да избегнем фаталните последици, които слънцето може да ни нанесе. Достатъчно е те да се приемат редовно и в естествен вид.

Моркови и червени чушки

Високото съдържание на бета коротин в оранжевите кореноплоди са идеалната храна за здрава и блестящ кожа с привлекателен златист загар. Можете да консумирате различни салати с моркови или да пиете по 150-200 мл сок от моркови, ако искате да имате красива кожа през всички сезони и най-вече през лятото, без изгаряния и пигментни петна.

Зелени листни зеленчуци

Спанак, зелени салати, марули, лапад, са много полезни за кожата. Предпазващо действие срещу опасното влияние на UV лъчите имат съдържащите се в тях антиоксиданти.

Ядки

Сред ядките орехите са едни от най-често консумираните и предпочитани ядки, особено ако става дума за здравословно хранене. Орехите са полезни за мозъка, а съдържащите се в тях ненаситени мастни киселини подпомагат регенерацията на кожата и я предпазват от преждевременно стареене, което може да се появи в резултат на прекомерно излагане на слънце.

Сьомга

Сьомгата е кралицата сред рибите, когато стане въпрос за здравословни режими на хранене. Наред с Омега3 мастните киселини в сьомгата се съдържат вещества, които пречат за настъпването на промени в ДНК, предизвикващи ракови заболявания по кожата.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове съдържат веществото лимонен, която има мощно предпазно свойство от слънчевите лъчи. Лимоненът може да понижи риска от рак на кожата с над 30%.

Зелен чай

Зеленият чай е маст от всяка диета и любима напитка на повечето жени, особено когато се опитват да отслабнат. Идеален е да интоксикация на организма, в това число и за кожата. Зеленият чай съдържа антиоксиданти, които предпазват клетките от неблагоприятното въздействие на вредните UV лъчи и предпазва от слънчево изгаряне.

Източник: Първите 7