гурме

Как да научим децата да се хранят здравословно

Снимка: JillWellington / Pixabay.com

Здравословното, пълноценно хранене трябва да е достъпно и приятно за всеки. Не само за тези, които спазват режим, а за всички, които искатда се чувстват добре.

А много от моите клиенти и читатели, които са избрали да живеят така, също така са и родители и искат това и за децата си. Но как да убедиш малко дете, че здравословната храна е вкусна и полезна и броколите не са враг, а приятел?

Аз все още не съм баща, но за щастие има други специалисти в сферата, които са. А и доста научна литература и психологичeски проучвания, на които да се опрем, за да си отговорим обосновано и подробно на въпроса "Как да научим децата си да се хранят здравословно?".

В тази статия ще споделя част от обширната научно-доказана информация по темата, поднесена във възможно най-достъпен и простичък за разбиране вариант - под формата на няколко полезни съвета и стратегии, които да следваш, за да научиш децата си не само да се хранят здравословно, но и това да бъде приятно за тях.

В заключение…

Децата са любопитни, силно адаптивни и умни малки хора и не трябва да подценяваме тези им качества. Не трябва да бъдат принуждавани и задължавани да следват определени разбирания сляпо, просто защото така трябва.

Напротив, трябва да им се даде положителен пример, да се подтикнат внимателно в правилната посока и да им се обясни простичко, но ясно, защо е добре да постъпят така.

Сигурен съм, че ще сме на едно мнение, ако кажа, че този подход ще сработи добре не само за избора на здравословна храна, но и за много други важни избори, които трябва да направят впоследствие в живота си.

Мисъл на деня