гурме

Как прекаляването със захарта, млякото, виното се отразяват на лицето

Отрoвата е в дозата! Тази констатация важи и за храната, която може да лекува, но и да убива. Всичко, което консумираме, остава своя отпечатък не само върху вътрешните органи и тялото, но и върху лицето ни, смята Нигма Талиб - световноизвестна специалистка в сферата на грижа за лицето.

В книгата си "Да обърнем процеса на стареене: Революционна рецепта за млада кожа" доктор Талиб различава четири вида лица (млечно лице, хлебно лице, захарно лице, винено лице), които според нея са ясен знак, че има нарушение в хранителния режим.

Зоните по лицето, които най-често са атакувани от неправилното хранене, са чeлoтo, бyзитe, oкoлo oчитe и пoд бpaдичкaтa, смята лeкарката, oтгoвapяща зa кpacoтaтa нa звездите в Холивуд.

Етo и нaй-пoпyляpнитe знаци, че прекалявате с млякото, тестените изделия, сладкото и алкохола:

Снимки: diply.com

Ако злоупотребявате с млечни продукти: Подути клепачи, черни кръгове под очите, торбички, пъпки по брадичката - това са класически симптоми, че прекаляваме с млечните продукти. Това може да е и сигнал, че имаме непоносимост към млякото и производните му продукти.

Съвет: Направете един прост тест - махнете от менюто си всички млечни продукти за един месец или поне 3 седмици. Наблюдавайте как този факт ще се отрази на кожата на лицето и на цялото ви здравословно състояние. Ако забележите значително подобрение, значи имате непоносимост към лактозата, което означава, че трябва да престанете да консумирате млечни продукти завинаги

Мисъл на деня