гурме

Най-полезните ястия от световната кухня

Снимка: Pixels / Pixabay.com

"Здравословната храна" и "безвкусната храна" не са синоними и не бива да се слагат под общ знаменател. Това наистина би било погрешно!

Някои от страните, славещи се с най-здравословна кухня на света – като Индия и Япония – са създали в типичната си кухня част от най-вкусните ястия. Тайната: добавянето на благоуханни подправки, уникални съставки и пресни продукти към натуралните храни.

От пътешествието си по света, дори и да е само виртуално, можем да изберем поне няколко нови ястия, които ще внесат нови – любопитни и нетипични, но приятни и полезни - вкусове към ежедневието ни.

Тези храни ще накарат устата ни да се напълни със слюнка – и същевременно са изключително богати на витамини и минерали, при това в комбинация с малко калории.

Източник: Здраве 

Италия

Когато италианците искат да осолят салатата или задушените зеленчуци, те използват морска сол, вместо трапезна. За разлика от преработената сол, която сме свикнали да ползваме, морската е изцяло натурална и съдържа повече минерали.

Въпреки че и двете разновидности съдържат еднакво количество натрий, с по-малко количество от морската сол ще получим същия силен вкус като с по-голямо количество от другата сол.

Съвет: Да започнем да използваме морска сол!

Не е нужно да се страхуваме от солта. Използвана в умерено количество, тя следва да има важна роля в здравословната диета. Само щипка от нея може да придаде много по-добър вкус на всяка храна.

Снимка: Einladung_zum_Essen / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня