гурме

Протеинови мъфини с лимон и кокос

Снимка: Страхил Иванов

Днес ти представям една рецепта, идеална за любителите на здравословните и вкусни десерти! Лесни и бързи за приготвяне, тези протеинови мъфини с лимон, кокос и маково семе са идеалното допълнение към твоята закуска сутрин или следобед, която да те държи сит с часове.

Ако си любител на комбинацията между кокос и лимон, то тази рецепта е точно за теб!

Този път се опитах да изляза от рамките на онези "здравословни рецепти", които звучат скучни и безвкусни за по-голяма част от хората. Защото думата "здравословно" добива нови значения и покорява все повече върхове.

Тези мъфини успяват да съчетаят в себе си идеалното количество полезни съставки. А крайният резултат е балансиран, сочен и много, много вкусен! Сега е време да преминем към рецептата, която сигурно вече очакваш с нетърпение!

Време за приготвяне: 15 минути

Време за готвене: 20 минути

Общо време за приготвяне: 35 минути

Може да приготвиш мъфините по няколко различни начина:

  • използваш протеин на прах, за да бъдат протеинови;
  • да замениш животинските продукти, в случая – яйцата, с банани или ябълково пюре, за да бъде рецептата веган;
  • или да пропуснеш протеина.

Във всички случаи мъфините си остават изключително вкусни и здравословни!

Рецептата стъпка по стъпка можеш да видииш в галерията:

Ако не консумираш млечни продукти, винаги може да замениш яйцата с по-зрели банани или ябълково пюре. Тогава ще трябва да използваш малко повече брашно, за да компенсираш за влагата, която създават плодовете.
А ако не си фен на протеиновите десерти, спокойно може да пропуснеш протеина.

След като вече се запозна с нужните съставки, е време да преминем и към самото готвене. А това определено е най-забавната и интересната част от приготвянето на всяка рецепта!

Опростих стъпките по възможно най-добрия начин, за да не изпитваш затруднения при приготвянето на тези божествени мъфини.

Снимка: Alexas_Fotos / Pixabay.com

Мисъл на деня