изкуство

БГ илюстрациите на Marina Muun, които очароваха света

Мариана Тодорова, по известна с артистичния псевдоним Marina Muun, е от Варна, завършва специалност "Илюстрация" в Arts University Bournemouth и магистратура в Camberwell College of arts, Великобритания. Сега живее във Виена, Австрия, където работи като илюстратор на свободна практика.

В богатото й портфолио откриваме реализирани проекти за медии от ранга на The Wall Street Journal, The New York Times, The Economist...

Ето какво сподели Marina Muun пред HighViewArt.com: 

- Защо точно жанра илюстрация?

- Въпреки че винаги съм обичала да рисувам, когато бях малка изобщо нямах представа какво е това илюстрация. Имаше просто неща, които ми допадат и други, които не толкова. Чак след първата година в университета разбрах горе-долу за какво става въпрос и започнах да се насочвам към илюстрация.

Харесва ми да рисувам фигуративно и да създавам различни светове и пъстри сюжети, на които хората се радват.

Другият много важен и за мен привлекателен и отговорен аспект от работата ми е, че чрез илюстрацията човек може да комуникира на един универсален език и да обясни неща, които не се изказват с думи. Това е винаги едно много приятно предизвикателство.

- За да бъдеш добър илюстратор се изисква да...

- Да мислиш бързо, да съумееш да изразяваш идеите си визуално, да имаш чувство за естетика, композиция и цвят, концептуално мислене, богата обща култура, да се отнасяш професионално към работата си и да я правиш с удоволствие (иначе не се получава) и да се сработваш добре с най-различни хора.

- Опиши стила си с три думи?

- Цветен, концептуален, женствен.

- Изкушавам се от...

- Далечни пътувания

- Възхищавам се на...

- Всеки, който се занимава неотклонно с това, което му е страст.

- Сега е време за...

- Планиране на новата година в личен и професионален план с нова енергия и стремеж към повече баланс.

Може да откриете Marina Muun на: marinamuun.com / behance.net/marinaetc / facebook.com/MarinaMuun

А сега да разгледаме прекрасните илюстрации на Marina Muun:

Мисъл на деня