изкуство

Бродирани модни илюстрации

Артистката от Сингапур Изияна Сухаими (Izziyana Suhaimi) е създателка на прецизно нарисувани с молив и водни бои илюстрации, към които добавя бродирани елементи. Наподобяващите гоблен флорални десени създават върху листа усещане за "присъствието на ръката и времето".

В серията изображения "The Looms in Our Bones" Сухаими поставя акцент върху модните аксесоари като шалове, шапки и други обрисувани с конци елементи. Същата техника тя прилага и за по-абстрактните форми и дизайни.

За своята страст тя споделя: "Бродирането за мен е тихо занимание, в което всеки отделен шев представлява един отминал момент. Натрупването на множество такива шевове пък се превръща в доказателство за миналото, а вече завършената творба е като материална проява на времето – времеви предмет.

Всеки направен бод носи в себе си мислите и емоциите на създателя си. Двойствеността на бродериите ми носи наслада чрез движенията от пронизването, рязането, покриването, създаването, поправянето, споделянето. Всеки конец сякаш едновременно разказва и прикрива някаква история."

Снимки: Izziyana Suhaimi

Мисъл на деня