изкуство

Голи тела пресъздават красотата на цветята

На пръв поглед снимките, които виждате правят впечатление на просто няколко красиви, разноцветни и пъстри цветя, които ни карат да се усмихнем. Вглеждайки се по-задълбочено обаче, няма как да не забележим, че в тях има нещо по-особено, нещо, което първоначално е отбягнало от погледа ни. Всяка една част от стъблото и от самите цветове на растенията е изградена от голи човешки тела. Това вече е нещо необикновено, това е изкуството на младата художничка Сесилия Уебър.

С помощта на стотици часове, прекарани пред компютъра, тя трансформира голям брой свои снимки на позиращи в различни позиции модели, в приказно красиви цветя. Талантливата 25-годишна дама успява да привлече вниманието на ценителите на арт фотографията с невероятния ефект, който постига със своите творения.

Единственият по рода си проект стартира преди 3 години. Той се осъществява чрез наслагване с Photoshop на голите тела. Работата изисква много творчество, въображение и технически умения, тъй като Сесилия изрязва, завърта под точно определен ъгъл и оцветява всяка една снимка, за да се получи един зашеметяващ краен резултат. Периодът, който е необходим за фотографирането и обработката на всяко едно изображение е около 2 месеца. „Понякога ми отнема твърде много време да избера правилната снимка и се е случвало да сменям по 50 фотоса, преди да превърна в реалност картината, която виждам в съзнанието си“, казва момичето. Но е очевидно, че усилията си струват, защото розата, глухарчето, слънчогледът, теменужката и всички други цветя изглеждат като истински.

Художничката, която е от Лос Анджелис, споделя как се е вдъхновила за своето чудато изкуство: „Един ден, заснемайки поредната фотосесия, бях поразена от това колко много една фигура приличаше на цветче. Тогава се зачудих дали мога да създам цяло растение от няколко снимки и така започнах да експериментирам“. Явно Уебър е успяла да превърне в реалност щурата си идея и резултатът  е надминал нейните очаквания. 

Тя се надява чрез творенията си да насърчи промяна в мисленето на хората относно нудизма и техните собствени тела: „Често се смята, че голотата е нещо срамно, предизвикващо чувство на вина и страх, но аз мисля, че мога да спомогна за изкореняването на тези предубеждения. Радвам се, че моето изкуство се оценява и това ме кара да продължавам да творя“, добавя художничката.

Снимки: http://ceceliawebber.com/

Мисъл на деня