изкуство

Хумористични илюстрации само за свежари

Често ви запознаваме с български творци, които ни завладяват със своите прекрасни произведения. Сега ви представяме Точка Илиева, която се занимава с рисуване откакто се помни (колкото и банално да звучи).

Още от малка рисуването за нея е забавление и необходимост. В пети клас родителите й я записват в паралелка с разширено изучаване на рисуване. Следва период, в който тя рисува непрекъснато, а боите й свършвали буквално за дни.

"Тогава баща ми често пътуваше до Франция и всеки път ми носеше по една хубава четка, каквато тук нямаше. Винаги съм се вдъхновявала от красивите неща и природата, дори и от неща, които са ме натъжили, разочаровали или са ми се сторили несправедливи. Процесът на рисуване е визуализиране на моите размишления", споделя младата художничка.

След като завършва училище, Точка има различни идеи за по-нататъшното си развитие, като повечето млади хора. Записва специалност, която впоследствие се оказва, че не е това, което иска. Така стига до Анимационна режисура с идеята в бъдеще да се занимава предимно с илюстрация, но да може да прави и анимация.

"Когато рисувам, почти никога нямам идея какво искам да се получи. Започвам от ухо, крак, кръг, драсканица и постепенно слагам нови неща, виждам нещо и го довършвам. Казвам си: "Защо пък да не сложа едно пате". А накрая, ако ми е хрумнало нещо конкретно като текст, слагам и него. В крайна сметка, когато погледна завършената картина или илюстрация откривам какво съм искала да кажа." :)

Още положително настроение от Точка Илиева ще откриете на facebook.com/tochka.spot.

Мисъл на деня