изкуство

Леонардо Ди Каприо и Дженифър Лорънс в спасяваща света мисия

Netflix ''Don't look up'' movie

Netflix показаха първи кадри от предстоящия филм, черната комедия "Don't look up", която идва този декември, дело на режисьора Адам Маккей.
Актьорският състав се гордее с петима носители на "Оскар": Леонардо Ди Каприо, Дженифър Лорънс, Кейт Бланшет, Мерил Стрийп и Марк Райлънс. Двама номинирани за "Оскар": Тимъти Шаламет и Джона Хил и един носител на хуманитарната награда „Жан Хершолт" в лицето на Тайлър Пери. Кастът включва и двама носители на наградите "Грами": Ариана Гранде и Кид Куди.

Компилация от всички тези звездни актьорски величия сме гледали и друг път в различни конфигурации и проекти. Например Леонардо Ди Каприо и Джона Хил са снимали заедно и преди - "Джанго без окови" 2012 г. и "Вълкът от Уолстрийт" 2013 г.
Мерил Стрийп и Тимъти Шаламет са участвали в „Малки жени" 2019 г.
Ди Каприо си е партнирал в „Стаята на Марвин" 1996 г. с Мерил Стрийп, и с Кейт Бланшет в „Авиаторът" през 2004 г.

Актьорът, екоактивист и природозащитник Ди Каприо сподели пред EW: „Адам има несравнима способност да предизвика разговор с хумор и навременни истории. Знаех, когато прочетох неговия сценарий, че той е невероятно уникален, тъй като наблегна на важен акорд спрямо съвременния свят, в който живеем. Адам е изтъкал прекрасно навременно съобщение за обществото, начина, по който общуваме, настоящите ни приоритети и климатичната криза, в абсурдно смешен, но важен филм."

"Не гледай нагоре" разказва историята на двойка астрономи, изиграни от Ди Каприо и Лорънс, които трябва да отидат на медийна обиколка, за да предупредят човечеството относно приближаваща се комета, която ще унищожи планетата Земя. Ако обаче в някогашния касов блокбъстър ''Армагедон'' през далечната 1998 г. бяхме затаили дъх пред героизма на Брус Уилис, Бен Афлек, Стив Бушеми и останалия екип от NASA, тук вероятността да се смеем и изненадваме на комичните ситуации, е по-голяма.

Мерил Стрийп, която във филма влиза в ролята на американския президент Джени Орлийн, определи заснемането на „Не гледай нагоре" по време на пандемията като „зловещо" преживяване, защото историята е метафора за глобалното затопляне. 

Мисъл на деня