изкуство

Лондонският дух се завръща за Sofia London Week

Година след като 11 английски улични музиканти превзеха различни софийски локации, лондонският дух отново се завръща в центъра на българската столица. Това ще се случи между 27 юни и 3 юли в рамките на Sofia London Week, където отново ще видим 7 английски артисти. Те пристигат у нас по покана на емблематичния Beefeater Gin.

Ето и повече информация за част от интересните артисти:

Mr. Heggie е най-саркастичният от популярните лондонски татуисти. Ако човек го накара да опише стила си, ще го сравни с този на четиригодишно дете, което знае всички мръсни думи. Имате възможността да си запазите час в Sofia Hardcore Tatoos и да се татуирате при Mr. Heggie в рамките на Sofia London Week.

Kyle Whittington е създател на чайна и блогър, посветен изцяло на изучаването на чаените традиции и модерни практики в Англия и Япония, приготвянето и дегустирането на чай, както и селектирането на нови сортове. По време на Sofia London Week той ще даде светлина по въпросите за чаения етикет и защо чаят е толкова важен за Великобритания, както и ще ни научи да го правим като англичаните.

Ereson Catipon (известен като Bboy Mouse) е едно от големите имена на международната брейкденс сцена. Bboy-ят, чийто драматичен път от детство в гетото на Манила до Лондон и световна купа в брейк денса е разказан във видеото на "Not Giving In" на Rudimental. За Sofia London Week Bboy Mouse пристига в комбина с Amiir The R-Qi-Tek.

Lewis McTie е любимият хипстър от лондонските улични музиканти. Той се измъква от корпоративния свят, за да последва мечтата си да се занимава с музика. Свири по улиците на Лондон от 2 години и половина, съвсем нелегално, като местните регулации по отношение на бъскърите никак не го притесняват.

Catherine Tarrant е бъскър по семейна линия, увлича се по музиката и свободата да свириш на улицата от баща си Rick Tarrant. И тази година тя ще обиколи любими точки около барове в центъра на София.

Sofia London Week се случва на 12 софийски локации, сред които баровете By The Way, Once Upon a Time, Memento (НДК, Витоша и Раковски), Cocktail Bar, 365, Flip Flop Bar, Tobacco, Sputnik, където най-добрите родни бармани ще забъркат авторски коктейли, вдъхновени от Лондон.

В рамките на английската седмица в новооткрития Boom Burgers (бул. Цар Освободител 12) може да опитате и тематичния The English Breakfast бъргър.

Програмата за събитието по дни ще откриете на beefeaterbg.com.

Cъбития

Мисъл на деня