изкуство

Люба Халева – поп арт

Няма как да не сте чули за изтипосаните неотдавна герои на нашето време: с ореоли от вилици и лъжици, с касинки, с образи от анимационни филми... който с каквото е станал известен, се свързва и ще се запомни. Шеговито, иронично, с леко намигване представените в началото на октомври т.г. в изложба „Материал” от художничката Люба Халева шаржови лица на значими фигури от обществено-политическия живот на България бяха определени в някои публикации дори като „скандални”.

Теми, които вълнуват и провокират авторката днес: изкривената ценностна система, потребителското мислене на хората, модерната показност.

Люба Халева завършва Националната художествена академия (2002), специалност „Плакат, визуални комуникации и графичен дизайн”. Работи в сферата на съвременното изкуство и графичния дизайн. Опит в областта на театралния плакат (Народен театър „Иван Вазов” и Театрална работилница „Сфумато”). Първа награда в конкурса на VenusFebriculosa за корицата на „Лолита” от Владимир Набоков (2010). Участие в групова изложба "BOUNDLESS Amsterdam" (2012), предстоящо участие този месец в Триеналето на плаката в Трнава, Словакия.

Ето други творби в същия стил и смесена техника на изпълнение: колаж, акрил, принтове, МДФ.

Снимки: http://lyubahaleva.blogspot.com/

Мечка

Мисъл на деня