изкуство

Нереалната реалност на Гергана Димитрова

Снимка: Гергана Димитрова

"Нереална реалност" е серия от картини на художничката Гергана Димитрова. В тях ще усетите цветната закачка към възприятията ни за заобикалящия свят, който може да бъде колкото реален, толкова и нереален. 

Защо точно "Нереална реалност"?

"Нереална реалност – онова кътче в съзнанието ни, което ни спасява и носи свобода, закрила и спокойствие. Стоейки на едно и също място, всеки от нас го възприема по различен начин", обяснява Гергана Димитрова.

Това кътче в съзнанието често "ни дава сигурност и увереност да разгърнем вътрешния си свят, терзания, радости. Това е мястото, в което сме съвсем сами, но не се чувстваме самотни. Мястото, което може да е тъжно, но ние далеч не сме тъжни…", споделя младата художничка.

Гергана Димитрова е родена през 1993 г. в град София. Завършва живопис в художествената гимназия, а впоследствие и сценография при проф. Светослав Кокалов в Националната художествена академия.

Работи в сферата на живописта, колажа и рисунката. Член е на СБХ с няколко самостоятелни изложби зад гърба си и редица участия в съвместни проекти, конкурси и пленери.

Изложбата й "Нереална реалност" може да разгледате в от 8 до 28 октомври 2019 г. в галерия-книжарница "София Прес".

Снимка: Гергана Димитрова

Игра
Cъбития

Мисъл на деня