изкуство

Откриха пролетната изложба на Купи изкуство

"Магнолии", 2020г. на Анна Несторова

С отварянето на галериите и музеите при поредния локдаун на епидемията от Коронавирус, платформата Купиизкуство.БГ стартира Пролетната си изложба, която ще бъде изцяло онлайн.

Селекцията на изложбата включва по едно произведение от 130 автори, които ще могат да бъдат закупени от платформата с наложен платеж, по банков път, с кредитна и дебитна карти или на изплащане. Голяма част от селектираните произведения ще участват в създаването на първото колаборативно колажно NFT произведение в България! С него се поставя началото на серия от NFT, които ще документират и представят съвременното българско изкуство.

„Мисля, че стана изключително добра изложба. Пролетните ни картини са направо прекрасни. Аз съм много щастлив от нея“, споделя един от организаторите на онлайн експозицията Петко Дурмана и допълва, че в момента изкуството се продава трудно, но изложбите, които са правили досега чрез платформата имат добър процент на продаваемост на творбите. „Надявам се сега с пролетната изложба този процент да се вдигне“, казва още Дурмана.

Изложбата ще продължи до края на месец април, в сайта на платформата Купиизкуство.БГ.

Мисъл на деня