изкуство

Пресъздайте живи картини по произведения на български художници

Снимка: Музей на хумора и сатирата - Габрово

Пресъздайте творби на Захарий Зограф и Николай Павлович

Фондация "Изиарт" и Музеят на хумора и сатирата в Габрово ви провокират да участвате в предизвикателството да пресъздават вкъщи с подръчни материали, живи картини - интерпретации на известни и по-малко известни произведения на български художници.

Голямата кауза на инициативата е да активизира интереса към творчеството както на класици, така и на съвременни български творци, а и към българското изкуство като цяло.

Два пъти в седмицата те ще ви задават нов автор и ще очакват вашите визуални интерпретации на неговите творби. Споделете ги заедно със снимка на оригиналната творба на художника.

По време на Великденските празници ви предизвикват да пресъздадете творби не на един, а на двама художници – Захарий Зограф и Николай Павлович. Най-добрите произведения ще бъдат представени в изложба в Музея на хумора и сатирата – първо онлайн, а след това и в залите му, когато сме готови да посрещнем публика.

Правила:

1. За да публикуваме вашите версии на картини на известни българки художници, зададени на фейсбукстраниците на Изиарт и страницата и групата на Музея на хумора и сатирата, изпращайте изображенията във формат JPG, с минимален размер 3 МВ и резолюция поне 300 точки на адрес covidbgart@gmail.bg.

Те ще бъдат запазени и за бъдещата изложба в залите на Музея на хумора и сатирата в Габрово.

2. Не забравяйте да поставите оригинала с името на автора и заглавието. Без това предложенията се отхвърлят. Не изпращайте екранни снимки.

3. Не се допускат публикации и коментари, които нарушават човешкото достойнство.

4. Наясно сме за съществуването на подобни проекти и не твърдим, че сме уникални. За да откривате и споделяте най-добрите интерпретации, всички пресъздадени картини ще бъдат публикувани с хештаг #isolationbulgaria #covidbgartclassics

Захари Зограф под карантина

Мисъл на деня