изкуство

Танг Яу Хунг и негативното пространство

Попадала съм на изображения, които първоначално ми изглеждат по един начин, а като се вгледам откривам съвсем различна картина. Най-вероятно и на вас ви се е случвало. Предметът сам по себе си не е център на вниманието, а по-скоро пространството около него е важно. Това е Negative space (негативно пространство), но носи в себе си много положителна светлина. Доказателство за това са творбите на илюстратора и графичен дизайнер от Куала Лумпур, Малайзия Танг Яу Хунг (Tang Yau Hoong).

На 25 години, дипломиран машинен инженер, той никога не се е занимавал професионално с дизайн. Всичко му идва от вътре, роден творец. Началото е поставено с няколко дизайна на тениски за състезание. Вдъхновението му идва от заобикалящите го ежедневни предмети и ситуации.

Той ще ви накара да спрете и да се замислите. На пръв поглед всичко изглежда толкова обикновено, но творбите му са сложни комбинации. В себе си те винаги крият две различни истории - тази на основния образ и алтернативната перспектива в негативното пространство. Той прави всичко много по-красиво, по-интересно, по-магично...

Танг добавя светли цветове, не използва само черно и бяло, характерни за това направление в изкуството. „Учи, упражнявай се, мисли и работи усилено”- това ни съветва той. Със сигурност при него се получава, можем и ние да опитаме:)

Снимки: http://tangyauhoong.com

In Nostalgic Mood. Art Print.
Cъбития

Мисъл на деня