изкуство

Улични музиканти от Лондон превземат софийски локации

За много млади музиканти улицата е своеобразна сцена, на която те откриват своята публика в лицето на минувачите. Много изпълнители, които са се превърнали в легенди и са любими на милиони са стартирали именно като улични музиканти.

Лондон е известен като града с най-добрите улични артисти, дори някои го наричат столицата на уличната музика. Най-обичайните места за свирене в града са метрото, Ковънт Гардън и Площад Пикадили, като това са част от локациите, на които това е разрешено да се прави.

Съвсем скоро жителите и гостите на София ще могат да усетят духа и енергията на лондонските музиканти по време на мини концерти, обединени под името Sofia Welcomes The Streets Of London.

В периода 29 юни – 7 юли деветима улични музиканти от Лондон (наричат ги бъскъри, от англ. buskers) ще свирят на девет импровизирани сцени в София и ще пренесат емоцията от улиците на емблематични лондонски квартали като Сохо, Камдън Таун и Шордич.

Вдъхновен от техните истории, Beefeater се превръща в посланик на свободния дух. Освен да се наслади на изпълненията на музикантите, всеки, който присъства на концертите им ще има възможност да опита и специални коктейли в близкия до сцената бар.

Питиетата, инспирирани от брит културата, ще бъдат създадени от барманите на девет заведения в централното каре на София - Memento (НДК), By The Way, Memento (Витошка), Cocktail Bar, Memento (Раковски), Tobacco, 365, Once Upon A Time, Flip Flop.

Запознайте се с деветимата музиканти, които ще се развихрят на софийски терен. Всеки от тях е намерил причина да излиза на улицата и да дава своята музика срещу това, което минувачът би му върнал в замяна - монети в шапката, подарък, пуснат в китарата или минута време.

Ето ги и тях:

Карта с локациите и баровете в близост до тях, където може да се срещнете с деветимата лондонски музиканти

Cъбития

Мисъл на деня