изкуство

Уникални илюстрации, които ни връщат във вълшебното детство

Представяме ви младата илюстраторка от Южна Корея - Ким Минджи (Kim Minji). Тя завършва арт дизайн и работи като дизайнер в различни области. От 2003 г. започва да се изявява като илюстратор на свободна практика.

Ким обича да рисува още от дете и истинско удоволствие й доставя да измисли и създаде малка история и да я нарисува в картинка. Най-големият вдъхновител е нейната дъщеря Луна и красотата на природата. Илюстраторката обича да рисува небето и усещането как подухва вятъра, което създава динамика в статичните изображения, а това осезаемо се забелязва в творбите й.

Тя винаги си представя как изглежда космоса и затова обича да изобразява летенето, планетите, звездите и звездни кораби. Въздухът и небето, движението на вятъра и вълшебството на природата вълнуват от всяка нейна илюстрация, а героите създават усещане за топлина и уют, за магия и лекота, искреност и чистота.

Ким Минджи продължава да рисува картини с чувствени и красиви истории, които са винаги в хармония с красотата на природата и разбира се, фантазията.

Авторката е илюстрирала едни от най-известните и обичани книги, сред които "Магьосникът от Оз", "Малкият принц", "Питър Пан", "Алиса в страната на чудесата" и "Алиса в огледалния свят". Във всяка нейна рисунка, цветна или черно-бяла, има много живот и много мечтание.

Предлагаме ви да разгледате част от творбите й.

Снимки: ki204.com

Мисъл на деня