Анди Грифитс: "39-етажната къща на дърво"

  • Сподели:
Анди Грифитс: "39-етажната къща на дърво"

"39-етажната къща на дърво" от издателство "Дамян Яков"

Щурите истории на австралийския писател Анди Грифитс и илюстратора Тери Дентън продължават в тяхната къща на дърво, в която сега има още тринайсет етажа. Присъединете се към тях!

Скачайте на най-високия батут в света, препечете си маршмелоу в активен вулкан, плувайте в шоколадовия водопад, погалете някое бебе Дино в зоопарка за динозаври, опитайте късмета си с Хоботинатора, избухнете на дансинга, летете с реактивен стол, карайте влакче на ужасите и се запознайте с най-големият РАзобретател професор Тъпидо.

Тъй че, какво чакате? Качвайте се!

Поредицата за дървесните къщи е предназначена за деца между 7 и 13 годишна възраст. Тези книги са важни и за всички родители: текстовете в тях са кратки и не плашат все още неопитните читатели (въпреки обемите на книгите).

Написани са в стилистиката на езика, с който децата на тази възраст общуват помежду си и тъкмо затова провокират интереса им към четенето.

Преводът от английски е на Светлана Комогорова – Комата.

За автора

Анди Грифитс е най-популярният австралийски детски писател. Неговите книги са спечелили над 50 престижни международни награди, адаптирани са за театрални спектакли и телевизионни сериали и са продадени в тираж от над 10 милиона екземпляра по целия свят.

Анди обожава публиката – работил е като гимназиален учител, вокалист в рок група, бил е stand-up комик.